Досъдебно производство e образувала Пловдивската окръжна прокуратура по във връзка с дейността на дружеството на Георги Гергов „Пълдинтур инвест".

Производството е образувано по разпореждане на Апелативната,

Прокуратурата е преценила, че има достатъчно данни за наказателно преследване, че управителните органи на дружеството са действали съзнателно против законните интереси на общината.

Припомняме, преди пет месеца беше назначена проверка на прокуратурата за сделката на „Пълдин туринвест" и общината, със съмнение за извършено престъпление.

Междувременно министър Трайчо Трайков подаде сигнал до Висшия съдебен съвет за това, че съдии от Търговското отделение на Пловдивски окръжен съд са извършили нарушения, вписвайки в Търговския регистър странните увеличения на капитала на дружеството „Пълдинтур инвест".

От своя страна Висшият Съдебен съвет разпореди на пловдивския апелативен съд да извърши проверка по сигнала. След приключването й председателят на окръжния съд Сотир Цацаров заяви, че нямат вина.

Сегашният предмет на досъдебното производство обхваща периода от 2006 до 2009 г. като се разследват действията на общинските представители за опазване или разпиляване на имуществото и вредните последици за общината.
Указани са разпити на общински съветници, обследване на търговските и икономическите отношения между община Пловдив и другите участници при установяването на апортните вноски при промяна на капитала на дружеството.