Протестите „родиха" три наказателни производства. Две от тях са след „нощта на белия автобус" и едно е от първия работен ден на депутатите след лятната ваканция на 4 септември.

Първото производство е за причиняване на телесни повреди на служители на МВР. Има лица, които са почти установени, разясни главният прокурор.

Второто дело е срещу полицай, който си е позволил неправомерна употреба на помощни средства и има директно причиняване на телесни повреди.

Разследващите се опитват да идентифицират лицата, спрямо които тези телесни повреди са причинени.
Полицаят е идентифициран от ръководството на МВР, независимо, че е носил бяла маска под шлема си, което е абсолютно забранено в полицейските атрибути.

Цацаров обясни, че служителят на МВР е удрял неоправдано хора, движещи се по алеята.
Той осъществява едно непредизвикано с нищо, явно видимо полицейско насилие, защото е с шлем и палка и носи пагон. В крайна сметка така хвърля сянка върху всички други негови колеги, които са проявили някакво търпение онази нощ, обясни главният прокурор.

Униформеният вече е разпитан, но по думите на Цацаров обясненията му не са много смислени.

След 4 септември МВР е идентифицирало 11 лица, които са предадени на прокуратурата.
Друг обаче е въпросът, че има 4 лица, които просто на снимки се вижда как държат ограда. Дали са хулиганствали ще се установи след разпитите, които предстоят, подчерта главният прокурор.