Предполагам, че господин Рашков ще сподели с прокуратурата за отношенията си с тези лица. Това заяви в интервю за Нова телевизия административният ръководител на СГП Илиана Кирилова. Тя не посочи депутатът от ПП/ДБ и бивш вътрешен министър да е призован като свидетел, нито че това ще се случи. Конкретика по случая с разследването за ОПГ за контрабанда не бяха дадени, както и не стана ясно като какъв точно по случая е причислен вече бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Самата Кирилова заяви, че със снимките на Коцев и Димитрови, пачките и пудела се е запознала от медиите. Така тя опосредством отрече тези снимки да са част от досъдебното производство.

"Снимките ги видях в медиите, колегите са преценили, че Коцев трябва да бъде разпитан като свидетел, а не да е обвиняем, тъй като трябва наистина да има достатъчно доказателства, за да се пристъпи към подобно нещо. Това е една висока професионална фигура, трябва внимателно да се проверят нещата", заяви прокурорът.

Илиана Кирилова повтори, че контактът Коцев - Сарафов е бил по настояване на Коцев с многократни позвънявания, а Сарафов именно заради това е вдигнал телефона си. А и е нормално да се осъществява връзка и да се правят срещи между висши ръководни длъжности. Часовника Живко Коцев е предал по собствено желание, но тепърва експертизи ще установяват дали е същия като на снимките и дали е с толкова висока стойност.

Не искаме да падаме на това ниво да омаскаряваме никого, увери Илиана Кирилова.

Ще направим всичко, което е нужно да се направи и се надявам до постигнем резултат.

Кирилова се противопостави на налагащото се мнение "винаги прокуратурата да е виновна" и попита "кога да работи прокуратурата?".

"Ако прокуратурата не беше реагирала, пак щеше да е виновна, сега понеже има реакция - пак е виновна. Прокуратурата се намира в ситуация на три години или пред избори, или след избори, кога да работи? Тя винаги ще бъде бухалка за някого", каза тя.

По думите й крайно време е прокуратурата да си върши работата без намеса на политиците и без да се влияе от изказванията им. 

Илиана Кирилова заяви и че не може политици да искат срещи с прокурори по конкретни досъдебни производства, а партии да се месят в съдебната система. Градският прокурор обаче отказа да бъде конкретна: "Няма да кажа имена, няма да кажа партии - но да спрат!"