Софийската градска прокуратура протестира присъдата от 20 години затвор за Викторио Александров, убил жена си и детето си.

Протестът е внесен в Софийския апелативен съд срещу днешното решение на СГС

Александров беше признат за виновен по всички обвинения. За убийството на жена си Дарина Министерска той получи 15 години затвор,за убийство на малолетната си дъщеря -20 години затвор, а за извършената принуда по отношение на таксиметров шофьор, за която е употребил сила и заплаха - 1 година затвор.

На Александров е наложено едно общо най-тежко наказание - "лишаване от свобода" за 20 години при първоначален "строг" режим.

Според прокуратурата присъдата е неправилна и незаконосъобразна.

20 години затвор за Викторио Александров, убил жена си и детето си
Обновена

20 години затвор за Викторио Александров, убил жена си и детето си

Близките на убитата Дарина са недоволни от присъдата, искат доживотен затвор

Съображения й са, че присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива. Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на две лица - млада жена и детето й. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно. Подсъдимият по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. Александров успешно е преминал този тест , т.е. е бил с добра психическа устойчивост. Според държавното обвинение е неотносимо твърдението на защитата, че подсъдимият е бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на убитата жена, поради което е извършил деянието.

Подсъдимият убил собствената си дъщеря седем часа след първото убийство. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде на органите на реда. Вместо това той се е разходил в парка, а после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на таксиметровия шофьор с пистолет. Впоследствие Александров е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря.

Три обвинения за мъжа, застрелял жена си и детето им в столичния кв. "Надежда"

Три обвинения за мъжа, застрелял жена си и детето им в столичния кв. "Надежда"

Медицинска експертиза ще покаже дали да бъде преместен в ареста

Според прокуратурата така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Тя се явява несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления.

По тази причина настоява за най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

Припомняме, по-рано днес Викторио Александров беше осъден на 20 години затвор. Той беше обвиняем за убийството на жена си и детето си в столичния квартал "Надежда" през октомври 2018 г.

Вчера той се призна за виновен по всички обвинения.