От Софийска градска прокуратура повдигнаха три обвинения на Викторио Александров. 26-годишният мъж застреля приятелката си, а по-късно - и детето им на 22 октомври в столичния квартал "Надежда". Това съобщи bTV, позовавайки се на градския прокурор на София Емилия Русинова.

Александров ще отговаря за убийството на 23-годишната си приятелка, за убийството на детето им и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече.

Застреляха 23-годишна в столичния квартал "Надежда"

Застреляха 23-годишна в столичния квартал "Надежда"

Полицията издирва извършителя

Във вторник вечерта обвиненият е дал обяснения пред разследващите. Той не помни нищо от двете убийства, но си спомня как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил в автобуси с него.

Убиецът от "Надежда" действал напълно хаотично

Убиецът от "Надежда" действал напълно хаотично

Той е подавал сигнали за психически тормоз от страна на жена си

Мъжът е в института за спешна медицинска помощ "Пирогов" след неуспешен опит за самоубийство, без опасност за живота. По-късно през деня се очаква медицинска експертиза, на базата на която ще бъде решено дали Александров ще остане в болница или може да бъде преместен в следствен арест.

Мярката му за неотклонение ще бъде гледана утре, като прокуратурата иска постоянен арест. Очаква се и психиатричната експертиза, която ще определи дали може да отговаря пред правосъдието у нас.