Убиецът от "Надежда" Викторио Александров е имал намерение да се самоубие, а детето да бъде предадено на приятели. Такива признания е направил самият той пред шофьора на такси, което е наел вчера.

Самият таксиметров водач също е подал сигнал, че е качил клиент от столичния квартал "Хаджи Димитър" в посока "Надежда", като го е изчакал на място. Александров се върнал в таксито с дете на ръце и е поискал да тръгнат в посока Благоевград, но е променил решението си. Впоследствие са се отправили към магазин "Джъмбо" на Ботевградско шосе, където Александров е принудил таксиметровият шофьор да спре. Заедно с детето Викторио Александров е слязъл и влязъл в храстите край шосето. През цялото време детето е плакало. Викторио Александров е споделил, че трябва да се самоубие, а детето да живее.

Застреляха 23-годишна в столичния квартал "Надежда"

Застреляха 23-годишна в столичния квартал "Надежда"

Полицията издирва извършителя

Тези подробности по трагичния инцидент от вчера изнесе на брифинг директорът на СДВР Ивайло Иванов. "Действията на Викторио Александров са били абсолютно хаотични", уточни шефът на полицията.

В момента Александров се намира под денонощна охрана в болница и няма опасност за живота му.

Откритото оръжие на извършителя е законно.

Иванов припомни, че сигналът в СДВР е получен в 18:30 ч. Получени са данни, че убиецът е въоръжен и че детето е с него. Уведомени са били и Гранична полиция, така и всички ГКПП. Проверени са всички възможни адреси, като родителите също са оказали съдействие по случая, обясни шефът на СДВР.

СДВР издирва мъж и малко дете

СДВР издирва мъж и малко дете

Млада жена е убита в столичния квартал "Надежда"

Убийството на жената в квартал "Надежда" е станало около обяд. Съседите не са чули изстрели. Тялото й с две прострелни рани е открито от майка й, която около 17.20 часа е извикала ключар, за да влезе в апартамента.

Ръководителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Емилия Русинова заяви, че Викторио Александров е подавал сигнали в полицията за оказван му психически тормоз от 23-годишната жена.

Викторио Александров е 26-годишен, убитата е 23-годишната му приятелка, те са живеели на семейни начала. Детенцето им е на 1 година, а наскоро са празнували рождения ден на детето.

Почина детенцето, простреляно от убиеца от кв. "Надежда"
Обновена

Почина детенцето, простреляно от убиеца от кв. "Надежда"

По-рано застреля 23-годишната си бивша приятелка

От около седмица извършителят не живее в апартамента, след като се е скарал с жена си. В събота и неделя бащата на убитата преспива при тях, заради притеснения от действия на зет си.

Викторио Александров е открит в района на Долни Богров, в тъмна местност, в храсти, в порутена сграда. Детенцето е било простреляно в дясното око. Извършителят е бил жив, когато е бил намерен, с прострелна рана на главата, която не е тежка.

Викторио Александров ще бъде привлечен като обвиняем и ще му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".