Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе протест пред Софийски градски съд спрямо определената на Васил Михайлов мярка за неотклонение "домашен арест". Това съобщиха от пресцентъра на Държавното обвинение.

Срещу прокурорският син от Перник има повдигнати обвинения за осем престъпления, извършени в периода от 21.11.2021 г. до 11.06.2022 г. на територията на град Перник.

По делото срещу 19-годишният младеж е внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

По време на заседание по делото срещу Васил Михайлов на 13.06.2023 г. неговата защита поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдът се съгласи с доводите на адвоката на обвиняемия и измени мярката му от "Задържане под стража" в "Домашен арест".

Припомняме, че Михайлов вече бе освободен веднъж под домашен арест. Само ден след това се появиха сигнали, яе прокурорският син от Перник не спазва наложената му мярка за неотклонение. Проверка установи, че проследяващата му гривна не винаги е излъчвала сигнал. Заради нарушението Михайлов отново бе задържан в ареста.

Съдът открехна вратата на ареста за прокурорския син Васил Михайлов

Съдът открехна вратата на ареста за прокурорския син Васил Михайлов

Софийският районен съд намали мярката за неотклонение на обвиняемия в домашен арест