Обвинението за насилствената "фризура" на Дебора от Стара Загора е взето на база доказателствата, които прокуратурата е събрала вследствие на допълнителните разпити, направени в последния месец и след като самото момиче е започнало да се възстановява.

Това стана ясно от думите на Десислава Калайджиева, наблюдаващ прокурор, в интервю за Нова телевизия. Припомняме, че вчера прокуратурата обяви, че обединява двете обвинения спрямо Георги Георгиев - за побоя и за заплахата, както и му повдига ново обвинение - че насилствено остригал косата на Дебора против волята й, като употребил и сила - удар с юмрук.

Както Десислава Калайджиева, така и районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова увериха, че се работи усилено и непрестанно, но прокуратурата действа на база събраните доказателства и според вътрешното си убеждение. Нито Калайджиева, нито Димитрова обясниха "вътрешното убеждение" на прокуратурата преди случаят с насилието на Дебора да стане медийно и когато обвинението беше за причиняване на лека телесна повреда, а Георги Георгиев не беше задържан.

На нито един от наблюдаващите делото "Дебора" прокурори не е оказван натиск, заяви още Десислава Калайджиева, която е част от този екип обвинители. Тя отрече също да има вмешателство в работата им.

По думите на районния прокурор на Стара Загора Таня Димитрова разследването е щяло да протече по точно същия начин, дори да нямаше толкова широк обществен отзвук на случилото се.