Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 28 август, на жп прелез, на общински път, в землището на Община - Стара Загора, при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение, като по непредпазливост е причинена смъртта на един човек.

В 17 и 11 часа вчера, е подаден сигнал на тел. 112 за възникнало пътнотранспортно произшествие на жп линия на прелеза на с. Михайлово, обл. Стара Загора.

Установено е, че 83-годишен водач на лек автомобил "Опел Астра", пресича на охраняем жп прелез при работеща сигнализация и спусната автоматична прелезна бариера.

Автомобилът първо е ударен, в задната част, от преминаващ бърз влак в посока към София, след което се завъртял, попаднал на съседни жп релси, където е ударен от движещ се пътнически влак в посока Пловдив. При това положение автомобилът е излязъл от жп линията, ударил се в електрически стълб и спрял в затревена площ до релсите. Водачът е починал на място.

Два влака удариха кола до Михайлово и Калояново

Два влака удариха кола до Михайлово и Калояново

Шофьорът е загинал

Двете влакови композиции се движели в една и съща посока. Двамата машинисти са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като е отчетен нулев резултат.

Местопроизшествието е посетено и запазено от екипи на Второ РУ на МВР-Стара Загора, на Жандармерията и на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Стара Загора.

В 17,40 часа на мястото на пътнотранспортното произшествие е пристигнал полицейски екип, като до този момент там са се намирали служители на жандармерията. Незабавно е уведомен прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора, под чието ръководство са се извършвали следствените действия. Разследването по случая продължава.