Прокуратурата на Република България отправя призив към всички български граждани за съдействие за разкриване на тежко престъпление.

Под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново се провежда разследване във връзка с инцидент от 7 март 2015 г. в къща за гости "Росна вила" в с. Росно, обл. В.Търново, ул."Осма"№7, при който при взривяване на камина с водна риза към локална отоплителна система е причинена смъртта на Богдана Маринова от с. Росно.

Призоваваме всички български граждани, посетили "Росна вила" в с. Росно, обл. В.Търново, ул."Осма"№7 в периода октомври 2014 г. до края на месец февруари 2015 г., или имащи информация за случилото се, да се свържат с прокуратурата или органите на МВР.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода от октомври 2014г. до 7 март 2015г. във вилата е възникнала аварийна ситуация с отоплителната инсталация. По това време е имало гости в къщата за гости "Росна вила" в с. Росно. Извършен е бил спешен ремонт от неизвестно за органите на разследването лице, което е отстранило предпазен клапан.

Въпреки положените усилия до настоящия момент не е установена самоличността на лицето, извършило ремонта.

Не е установена и самоличността на гостите във вилата в периода октомври 2014 г. до 7 март 2015г., с помощта на които би могло да се установи лицето, премахнало предпазния клапан на отоплителната инсталация.