Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за операцията, нито по какво точно разследване е акцията.

Прокурорът Ангел Кънев и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, също влязоха в Комисията по хазарта.

В хода на операцията служители на Спецпрокуратурата изнесоха няколко кашона с документи.

На излизане от акцията наблюдаващият прокурор Ангел Кънев отказа коментар и не обясни за какво е била проведена операцията. Той не отговори на въпрос на news.bg дали има задържани.

Малко по-рано си тръгна и Димитър Петров.

Автомобилите на прокуратурата напуснаха мястото.

Младен Маринов не е избрал момента за акцията в Комисията по хазарта
Обновена

Младен Маринов не е избрал момента за акцията в Комисията по хазарта

Акцията е на Специализираната прокуратура

Акцията на спецпрокуратурата съвпада по време с предложението на Валери Симеонов да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи идеята с аргумент, че в повечето държави има пълен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самият Симеонов идеята има подкрепата и на премиера Борисов, а спортният министър Красен Кралев също се изказа "за"

Проипомняме, че миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за порестъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Снимка 462783

Източник: news.bg

За нередности в Комисията по хазарта намекна и депутатът Валери Симеонов, който поднови предложението си за промени в Закона за хазарта. Първоначално преди година и половина предложението му не събра подкрепата на депутатите.