Противоречиви оценки за дейността на отиващия си Висш съдебен съвет дадоха част от членовете му на последното за мандата на този състав заседание. Независимо от различията си, те признаха, че и доброто, свършено от тях, е потънало в скандалите, които редовно съпътстваха работата на съдебния кадрови орган, предаде БНР.

Шефът на ВСС получавал 7 000 лв. заплата, иска си до стотинка 20-те заплати обезщетение

Шефът на ВСС получавал 7 000 лв. заплата, иска си до стотинка 20-те заплати обезщетение

Обезщетението е за "изпроводяк" от ВСС

Във вторник, 3 октомври, новите съдебни кадровици ще встъпят в длъжност на специална церемония. Още същия ден ще бъде първото им заседание, за да си изберат представляващ.
Правосъдният министър Цецка Цачева се въздържа от оценка за отиващия си Висш съдебен съвет, но обеща да го направи във вторник.

Подкрепят Лозан Панов с болтове пред ВСС

Подкрепят Лозан Панов с болтове пред ВСС

Скандират "Оставка!" на шефа на ВАС

Припомняме, сред най-ярките скандали на този състав на ВСС бяха най-заплашителния флаш моб с шест прясно отрязани агнешки главички пред сградата на Съвета.

Флашмоб с агнешки главички пред ВСС

Флашмоб с агнешки главички пред ВСС

Младежи с маски държат карантиите

"Протестът" бе преди заседанието на съдебните кадровици малко след като шестима от членовете на ВСС поискаха изясняване на срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев с посредничеството и домакинството на бизнесмена-политик Георги Гергов.

Като неясен бе определен и избора на новия председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков.

Георги Чолаков е новият шеф на ВАС

Георги Чолаков е новият шеф на ВАС

С 20 гласа от Висшия съдебен съвет

Година по-рано председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров показа нивото на етично отношение към колегите си, които поискаха да бъде изяснено дали той е присъствал на празненството на новоизбраната за районен прокурор на Несебър Радост Бошнакова в заведение, където са били и спорни бизнесмени.