За периода от 26 до 28 февруари са проверени 39 бензиностанции на територията на 9 области в страната, съобщиха от Агенция "Митници". 

Установени са проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Съставени са общо 29 акта за установени административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания.

От приходната агенция е запечатан 1 обект, а други 6 предстои да бъдат запечатани.

Три бензиноколонки са запечатани от Метрологичната агенция, тъй като са измервали в ущърб на клиента. Взети са проби и за анализ на качеството на разпространяваните горива.

Продължават масираните проверки на бензиностанции

Продължават масираните проверки на бензиностанции

Затвориха бензиностанция с неработещи измервателните уреди

Очаква се засиленият контрол да продължи и през следващите месеци, като освен планираните масови проверки на бензиностанции, Междуведомственият координационен център създава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора.

От началото на година се осъществяват засилен контрол при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива.

Припомняме, че по-рано днес в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че след масирани проверки в страната една бензиностанция е затворена, тъй като не са работили измервателните уреди.

От вчера над 25 са констатираните нарушения от различен характер на проверяваните обекти.