Районна прокуратура - Варна започна незабавна проверка за начина, по който е функционирал дома за възрастни хора във варненската местност "Сотира", където вчера при пожар загинаха трима мъже и една жена.

Целта на проверката е да бъде изяснено дали са спазени всички нормативни изисквания за работа по предоставяне на социалната услуга, как е функционирало заведението, имала ли е фирмата всички необходими лицензи за работа и ако не, то кой е допуснал в дома за възрастни да бъдат настанявани хора и той да продължава да предоставя социални услуги.

Пламналият старчески дом край Варна се оказа без лиценз
Обновена

Пламналият старчески дом край Варна се оказа без лиценз

В пожара загинаха четирима души

Проверката започва след самосезиране на прокуратурата след твърденията, че фирмата - собственик на социалното заведение не е имала правото да извършва подобна правнорегламентирана дейност.

Разследването на причините за трагичния инцидент продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Варна, с активното участие на служителите от полицията в града. Очакват се резултатите от назначените съдебно-медицински експертизи, предстои да бъдат извършени също пожаро-техническа, електро-техническа и други експертизи.