Проверяват три адреса край Пловдив за заровени големи количества опасни отпадъци, включително олово, съобщи Нова телевизия.

Има данни, че адресите са свързани с бизнесмена Пламен Бобоков.

По информация на БНТ са открити близо 200 тона отпадъци, за които се предполага, че са опасни. 

На място експерти от РУОСВ-Велико Търново взимат проби.

Експертите предполагат, че веществото с кафеникав цвят е отпадъчен материал от производството на акумулатори. Не е ясно от кога са изхвърлени отпадъците.

Припомняме, че в края на ноември стана ясно, че бизнесменът е с още едно повдигнато обвинение. Окръжната прокуратура в Русе обвини бизнесмена и за държане без регистрация на археологически обекти. Така обвиненията срещу него вече са три. 

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми сабизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, Красимир Живков - бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.