Съмнения за полицейско насилие имат близки на арестуван 42-годишен мъж в Берковица, информира Нова телевизия. Версията на полицията за ареста се променя, мъжът е бил с опасност за живота, когато от ареста е прехвърлен в болницата, с обяснение, че няколко пъти е паднал върху маса в ареста.

Тече вътрешна проверка в структурата на МВР

Протест или полицейско насилие в заведенията в Благоевград

Протест или полицейско насилие в заведенията в Благоевград

Две асоциации искат уволнението на шефа на ОДМВР Георги Кандев

42-годишният мъж е бил задържан от полицейски служители в Берковица за притежание на наркотици. Зоран и негов приятел били на площада в града миналия четвъртък привечер във видимо нетрезво състояние. Полицаите ги забелязали и при обиск в раницата на мъжа са открити 2,25 грама канабис.

Според информацията на полицията той е ударил униформен в лицето и дясната ръка. Според бюлетина на МВР към 2.00 ч. след полунощ Зоран става от леглото в ареста и пада няколко пъти върху масата, при което се наранява сериозно. Извикана е линейка и арестантът е откаран в болница.

Медикът, приел арестанта обясни, че 42-годишният мъж е бир приет към 6.00 ч. сутринта с черепно-мозъчна травма, с разкъсна рана на лицето и с гръдна травма

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС след кадрите с полицейско насилие

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС след кадрите с полицейско насилие

Българският парламент, като еманация на волята на народа

"Беше опериран по спешност", разказва лекарят и твърди, че е невъзможно пострадалият да се е самонаранил. Подобни подозрения имат и близки и приятели на задържания.

Тази сутрин близките организираха протест пред районното управление.

"Как човек влиза здрав в районно управление и излиза с краакта на пред на носилка? Каква е отговорността на тези, които задържат. Кой съдия издава смъртни присъди - да бъде пребит до смърт. Недопустимо е МВР да лъже, да ползва средновековни истории на инквизицията", заяви развълнуван негов приятел.