Към 19:00 часа снощи в столичната дирекция на полицията е подаден сигнал за психично болен мъж с разрушително поведение, оказал съпротива на полицаите.
Инцидентът се разиграл в дома на 43-годишен от село Мировяне. Внезапно болният започнал да буйства и подпалил къщата си.

На мястото веднага са изпратени патрул на полицията, както и пожарна. Служителите заварили собственика на къщата да хвърля части от изпочупени предмети през прозорците.

Докато пожарникарите потушавали огъня, стопанинът изпочупил цялата покъщина - прозорци, шкафове, столове. Намесата на полицаите го вбесила допълнително и той започнал да ги замеря с чукове и тесли.

И.П. се барикадирал в една от стаите и категорично отказал да се подчини на полицейските разпореждания. Служителите били затруднени допълнително, тъй като в жилището било изключено електрозахранването и действали в пълен мрак.

Към полунощ пристигнала група за проникване и специализирани полицейски операции в СДВР. След едночасово наблюдение и обход на сградата, те проникнали в дома и задържали барикадиралия се на втория етаж мъж.

Той е предаден на медицински екип от Центъра за психично здраве в столицата, а тази сутрин - приведен в психиатрична болница, съобщават от пресцентъра на Вътрешното министерство.