Името на свързвания с организиране на черно тото Йордан Динов, публично разстрелян в центъра на София на 4 април 2012 г., бе изчистено от Европейския парламент, съобщава в-к „Струма" в днешния си брой.

Благоевградчанинът Динов, който бе главен мениджър на австрийската заложна къща "Планет Уин 365" и собственик на близо 100 пункта на "Скай спорт 365" у нас, бе набеден за връзки с футболната мафия. Конкретни доказателства за това не бяха представени.

Динов е бил екзекутиран заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия, посочва доклад на организаторите на дискусия на Европарламента в Брюксел във връзка с черното тото и уреждането на футболни мачове по света.

Динов бе убит от Кирил Кирилов - Кико, когото полицията арестува два месеца след покушението. Като негов съучастник бе разкрит и Николай Савов - Ники.

Лидери на евроинституцията, сред които  президентът Мартин Шулц и еврокомисарят Оли Рен взеха участие в демонстративен мач в памет на Динов на 8-хилядния стадион в Брюксел.