Софийският районен съд пуска от ареста Владимир Стоянов, по-известен като Владо Плацентата. В петък Стоянов е задържан за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, с което, според обвинението, е стрелял във въздуха в къщата, в която е укривал бежанци преди около година, съобщава НоваТВ.

Прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража, но съдът не уважи искането, защото срещу Стоянов вече се води дело със същото обвинение. Стоянов поиска прокуратурата да му се извини, тъй като смята, че няма доказателства срещу него.

Според прокурора всички събрани доказателства сочат него за извършител, заедно със свидетелските показания на чужденците. Стоянов държал е оръжието и е произвел изстрели с него. Балистичната експертиза показва, че пушката е действаща, уточняват от прокуратурата. Според прокурора няма нито едно доказателство, срещу тази теза.

Деянието е извършена с особена дързост и е с висока обществена опасност. Освен това Стоянов е опитал да укрие престъплението, с което да попречи на разследването, допълва прокуратурата.

Владо Плацентата - с лабилна психика и много опасен

Владо Плацентата - с лабилна психика и много опасен

СГС потвърди мярката му за неотклонение

Припомняме, Владимир Стоянов е бащата, който преби д-р Албена Гагова, заради това, че е отказала да му даде плацента. Според магистратите Владимир Стоянов, станал по-известен като Владо Плацентата, е лице с лабилна психика

На 1 юли, събота, мъж преби акушерка, минути след като стана баща в столичната болница "Шейново". Той не се поинтересувал от състоянието на съпругата и на детето си, а агресивно настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе.

Жертвата, д-р Албена Гагова, обяснила на мъжа, че плацентата е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. Гагова му казала, че плацентата ще бъде надлеждно съхранена и че не може да му бъде предоставена в почивния ден. Тогава, като разбрал, че не може да вземе плацентата, мъжът започнал да нанася удари по акушерката.