Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 5 000 лева кандидата за общински съветник Петко Чучулски от Раковски. Той беше арестуван преди дни за разпространение на амфетамини, припомня радио Пловдив.

Според магистратите няма предпоставки Чучулски да се укрие и затова оставиха без уважение искането на обвинението за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

28-годишният кандидат за общински съветник бе задържан преди три дни с 330 грама амфетамин, открит в къщата на брат му в село Стряма и в автомобила му. В жилището му бе намерена и електронна везна. Според обвинението младият мъж се е занимавал с разпространение на амфетамин от няколко месеца и е действал като част от мрежа. Чучулски взимал по половин килограм от дрогата от софиянци я е разфасовал.

Прокурор Виктор Янков заяви, че прокуратурата ще протестира решението на съда.

Адвокатът на задържания Светла Паскалева коментира от своя страна, че това е едно цивилизовано решение на съда и то не означава, че ако в хода на разследването бъде доказано престъплението на клиента й, той няма да понесе наказанието си.