Пуснаха под домашен арест бившия шеф на ТЕЛК-Ловеч, предаде Нова телевизия.

Днес Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка за неотклонение на Донка Минкова от "задържане под стража" в "под домашен арест".

Мотивите на съда са, че няма опасност обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът прие и заключението на съдебно-медицинската експертиза, че условията в ареста не са подходящи за здравословното състояние на подсъдимата.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. От прокуратурата заявиха, че ще го сторят.

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В схемите били замесени всички в комисията

По искане на Минкова днешното заседание се проведе при закрити врати. Адвокатът на обвиняемата Стефан Гецов заяви, че няма доказателства Минкова да е взела подкуп, тъй като няма нейни отпечатъци нито върху парите, нито върху документите и папките, които са били открити в дома й.

Припомняме, в края на януари Донка Минкова беше задържана и обвинена във взимане на подкуп. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.

На 9 февруари Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста обвиняемата въпреки настояването на адвоката й за домашен арест заради тежките заболявания, които тя има.

Председателят на ТЕЛК Ловеч остава в ареста окончателно

Председателят на ТЕЛК Ловеч остава в ареста окончателно

Донка Минкова е обвинена за подкуп