Прокуратурата няма категорични данни дали столичният IT специалист, занимаващ се с криптовалути, е бил отвлечен. Това заяви Христо Кръстев от Софийската градска прокуратура на брифинг пред журналисти.

Той обясни, че е подаден сигнал от роднина, че не може да се свърже със своя брат. Няма посочено лице, което евентуално да е извършило престъплението по отвличане.

Води се разследване за отвличане - по закон се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. Разпитани са свидетели, като разследването е докладвано от шесто районно полицейско управление. Изготвено е искане за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от страна на мобилните оператори относно местонахождението на лицето.

Издирват IT специалист от София, който е в неизвестност

Издирват IT специалист от София, който е в неизвестност

Той е трябвало да има среща

Продължават активни действия по разследването за това дали бизнесменът, занимаващ се с търговия на криптовалута, е бил отвлечен. В разследването участват служители на ГДНП и ГДБОП.

При уточняващ въпрос началник на отдел "Разследване" към СДВР Стойно Цветков заяви, че това, че сестрата на бизнесмена няма връзка с него, не доказва, че вторият е бил отвлечен. Информацията е, че сестрата знаела, че брат й заминава за няколко дни до морето, но не знаела къде.