Властите в Русе работят по всички възможни версии за убийството на бизнесдамата, административен директор и водеща на предаване на местната телевизия TVN Виктория Маринова. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Георги Георгиев.

По думите му към настоящия момент разследващите работят по версии, включително такива, свързани с професионалната реализация и личния живот на убитата.

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Бизнесдама изнасилена и убита в Русе

Жертвата е административен директор на местна телевизия

"На мястото на престъплението е извършен първоначален, в последствие и допълнителен оглед. Извършили сме огледи и претърсвания в жилища, включително и в това на жертвата. Намерили сме автомобила, който тя ползва, и сме го иззели. Разпитваме активно свидетели", обясни Георгиев.

Той посочи и че по случая са назначени различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилните устройства, които са ползвани.

Прокурорът помоли на брифинга да не се навлиза в подробности в интимната сфера. По-рани днес имаше данни, че жената е била жестоко пребита и изнасилена.

"Установили сме маршрута на жертвата от сутринта на вчерашния ден до часа, в който сме получили сигнала и информацията за смъртта ѝ. Установили сме как се предвижда и с какво е облечена. Знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата и част от дрехите ѝ", посочи Георгиев.

Наблюдаващият прокурор заяви и че властите полагат всички възможни усилия, така че да установят местонахождението на тези вещи, което може да отправи разследващите към извършителя на убийството.

На брифинга случая коментира и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Русе комисар Илиян Енчев. Той заяви, че по случая е работи от момента на получаването на сигнала - 14.18 часа вчера, 6 октомври.

Сигналът бил от гражданин, който заявил, че в град Русе, при крайбрежна алея до тенис кортовете в "Парка на младежта", е намерил труп на лице от женски пол.

На мястото веднага пристигнали полицаи, които установили петна от червеникава течност по улицата. Течността реагирала на кръв.
Полицаите открили и безжични слушалки за мобилно устройство, черен ластик за коса, както и розови спортни обувки.

Трупът на жената бил на около 5-6 метра от пътя, захвърлен в обрасла със растителност зона.

"Веднага започнаха активни оперативно-издирвателни мероприятия, които текат и към момента под ръководството на Окръжната прокуратура в Русе", посочи Енчев.

Шефът на криминалистите в Русе комисар Кожухаров коментира, че на мястото все още се извършват действия, полицаите са на терен. Работи се по различни маршрути, по които жертвата може да се е озовала на мястото.

Все още не е установен извършителя на убийството на 30-годишната жена от Русе. Това заяви пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя. Знаем коя е жената и с какво се е занимавала. Но засега нищо не трябва да се съобщава, за да не попречим на разследването", каза още тя.

"Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство." Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти след националното съвещание на силовото ведомство. 

Стана ясно, че са осигурени експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението.

Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия, каза още Маринов.

По думите му в близост до местопрестъплението има психиатрично заведение, което също е обект на проверка от органите на реда. Ще се проверки дали някой от настанените там не е напускал заведението около периода на извършеното престъпление.

Работи се и по установяване на видеокамери в района.