Бившият спортен министър Радостин Василев даде служебния министър на спорта Весела Лечева на КПКОНПИ. Подаденият сигнал е за конфликт на интереси, съобщават от пресцентъра на Продължаваме промяната.

Според Василев, Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. По думите му в качеството си на министър на младежта и спорта тя е инициирала прехвърляне на недвижим имот от Министерство на младежта и спорта към Национална спортна база, а именно Стрелбищен комплекс "Гео Милев". Той подчерта, че този комплекс се ползва от федерация "Български стрелкови съюз", чийто председател и представляващ е Весела Лечева.

Радостин Василев алармира и че Лечева е предложила на МС да прехвърли 3 милиона лева на ММС от централен бюджет и впоследствие от ММС към НСБ с цел ремонт на стрелковия комплекс, който се ползва от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е възложен на Весела Лечева, тоест тя ще контролира сама себе си, пише още депутатът от ПП.

Радостин Василев дава Весела Лечева на КПКОНПИ и главния прокурор

Радостин Василев дава Весела Лечева на КПКОНПИ и главния прокурор

Според него тя изпълнява заръка на кръгове около президента, Кирил Добрев и ГЕРБ