Смъртта на зверски убитата варненска студентка Радостина Евтимова е настъпила по особено мъчителен начин, като фатални са се оказали ударите с остър предмет в гръдния кош.

Преди тях жертвата е била изнасилена и е получила множество прорезни и прободни рани, както и травматологични наранявания по цялото тяло.

Това показва експертизата, изнесена пред съда от експертите, които са я изготвили, съобщи varna24.bg.

Прорезните и прободни рани са били общо 52. Освен по гърдите те са констатирани още и по лицето и крайниците на момичето.

Обвиняемият за деянието Георги припадна по време изнасяне подробностите около убийството на момичето. 
Адвокатите му поискаха отлагане на делото, но прегледалите го лекари от Бърза помощ посочиха, че здравословното му състояние позволява процесът да продължи.

Стана ясно още, че жертвата се е защитавала, за което се съди по нараняванията на дланите й.
Според вещите лица Радостина се е опитвала да хване ножа, с който са й нанасяни ударите.

Часът на смъртта не може да бъде определен с точност, но след фаталните пробождания Радостина е била още жива и е прекарала в агония около 15 минути.
Според експертизата, тя е имала наранявания и в областта на половите органи, а след смъртта й с тялото е било блудствано.

Следи от сперма не са открити по трупа и бельото на жертвата. Това според експертите може да се дължи на времето, което е минало от извършване на половия акт до аутопсията.

Съдебният лекар д-р Ганчев смята, че Радостина е осъзнавала какво я е чакало. Преди да бъде заклана студентката е била зверски пребита, за което свидетелстват избитите зъби, счупения нос и уврежданията на мозъка. Те са били нанесени със значителна сила и жертвата е чувствала силна болка, заяви д-р Ганчев.

Като причина за смъртта медиците посочиха кръвозагубата от множеството рани, като част от тях да били дълбоки. Докато е била мушкана и рязана в агонията си Радостина вдишвала от собствената си кръв, което довело до асфикция.

В началото на заседанието стана ясно, че бившата приятелка на подсъдимия - Пламена е изчезнала. В четвъртък съдът разпореди тя да бъде доведена принудително в залата, тъй като не се яви на призовка.

Съдебната полиция докладва, че момичето е било търсено на адреса и късно вечерта и рано сутринта, както и на работното й място. В магазина, където работела, обяснили, че е взела отпуск, за да се яви на делото.

Униформените посетили местоработата и на баща й, който също бил в отпуск. Всички известни телефони на Пламена били изключени или никой не отговарял на повикванията, обясниха още съдебните полицаи.