Служители на Първо РУ в Русе разследват сигнал за мъж, пострадал при нападение във входа на жилището си.

В 19.40 ч. на 26 ноември бил получен сигнал за чут гърмеж и за миризма на газ във вход на блок на ул. "Борисова" в града, съобщиха от полицията. На място били изпратени полицейски служители и екип на пожарната. Малко след това постъпила информация от спешното отделение на болница "Канев" за постоянно пребиваващ у нас чужд гражданин на 36 години, който потърсил медицинска помощ, заради нараняване - вероятно от прострелване с газово оръжие. По-късно чужденецът обяснил пред полицията, че четирима мъже са го нападнали във входа на блока, където живее на квартира, и са го заплашвали, за да си свали якето. Опитвали се да разкопчаят дрехата, но той се е съпротивлявал и, докато се дърпали, единият от нападателите, който държал в ръката си оръжие, стрелял във въздуха, при което потърпевшият получил нараняването.

Психично болен нападна с гаечен ключ кмета на Кирково

Психично болен нападна с гаечен ключ кмета на Кирково

Нападателят е задържан

Случаят е документиран от полицията и по него е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство. Към момента е изяснено, че нападателите са били петима, установени са лица и се уточнява дали са свързани с нападението. Изясняват се също обстоятелствата и мотивите за извършването му. Работата по случая продължава.

Според БНТ нападнатият чужденец е нигерийски гражданин. Той е с повърхностна рана и е на домашно лечение. По думите му, се е познавал с нападателите.