6-ма са задържаните служители от областната дирекция на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в Перник, коментира председателят на ИА "АА", Бойко Рановски.

По този случай се работи откакто той е в агенцията, но повече подробности ще даде прокуратурата по-късно днес. Рановски увери, че при всички действия, които са предприети от компетентните органи е оказано пълно съдействие. Работи се и по други такива случаи.

От август до този момент са образувани 33 досъдебни производства, 16 от тях са приключили с налагане на наказания, включително и уволнения. Пак в този период 50 души са напуснали и 52-ма са назначени.

Той увери, че всички, които искат да изпълняват задълженията си ще бъдат поощрявани, другите ще бъдат санкционирани.

За подобряване на работата на агенцията, са подготвени предложения за структурна и организационна промяна в дейността й, които ще бъдат въведени до два месеца.

Основното, което трябва да бъде променено е контролната дейност на служителите от агенцията. Освен това контролът не е реформиран от 10 години и всеки прави каквото си поиска. По думи на Рановски в момента се работи по нов централизиран модел, за да не се допускат несвойствени действия от служители.

Полицията нахлу в ДАИ-Перник

Полицията нахлу в ДАИ-Перник

Спецпрокуратурата разследва данни за организирана престъпна група за подкупи