Властите разбиха сутеньорска група от Оряхово. Групата се е занимавала със склоняване към проституция, блудствени действия и трафик на хора. С европейска заповед за арест са задържани петима души в България и трима в Германия. Още двама души са арестувани край германския град Анеси.

Престъпната мрежа е разбита на 3 юли. Бандата е действала от 2015 г. като е обещавала на млади жени работа във Франция, а впоследствие те били настанявани в Германия и били принуждавани да проституират в Страсбург. Част от жените били експлоатирани в близост до град Анеси.

Жените били поставяни на предварително определени места. Те изпращали и основната част от спечеленото обратно на сутеньорите си в България.

Сутеньорската група е разбита от съвместен разследващ екип с подкрепата на Евростат.

Първоначално прокуратурата в Страсбург е започнала предварително разследване на база получена информация от службата за вътрешна сигурност към Посолството на Франция в България.

Впоследствие разследването е възложено на прокуратурата към Междурегионалния специализиран съд. В разследването са включени и Върховна касационна прокуратура на България и Районна прокуратура - Оряхово, както и прокуратурата в германския град Офенбург. От българска страна участие са взели Национална следствена служба, агенти на Държавна агенция "Национална сигурност", служители от жандармерията и експерти.

Ареста на сутеньорите е бил предварително планиран за началото на юли 2018 г. На 3 юли едновременно в София, Плевен и Бургас са извършени над 20 обиска. Обискирани са адреси и в Германия и Франция.

Властите продължават да издирват съучастници на групата за трафик на хора.