Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове.

Четирима души - две жени и мъж български граждани, както и един индиец, са били задържани при специализирана полицейска операция вчера. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са иззети веществени доказателства.

Работата по случая започнала през 2017 г. и до момента информацията за престъпната група за трафик на хора продължава да се разширява.

По първоначални данни четиримата участници в групата набирали жени на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова изгода. Целта на пакистанците и индийците била нелегална миграция чрез законови разрешителни режими заради сключени бракове с гражданки от Европейския съюз. Сключването на браковете се извършвало в България, в страни от Западна Европа или в Кипър. След това чужденците се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от сключените фиктивни бракове с българките. Жените били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различните страни.

Четиримата участници в организираната престъпна група са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за 72 часа.

Работата по случая продължава.