Престъпна група за трафик на наркотици е задържана в Перник.

Задържаните са 34-годишния  П.Д. - Шерифа, Т.Г., също на 34 години, С.Е.-Чамока, 29-годишния Е.П.-Сиренето и П.П.- Малкия, на 23 години.

Арестуваните са известни  на полицията, както с трафик и разпространяване на наркотични вещества, така и с насилствено склоняване към употреба на дрога, дори и на вече отказали се от опиатите.  

Двама от тях са изтърпявали ефективни присъди за умишлени убийства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията от жилища, обитавани от задържаните, са намерени и иззети хартиени заготовки за изготвяне на дози с наркотични вещества, мобилни телефони, SIM - карти и  ваучери, използвани в дейността им, както и две старинни църковни икони, за които има данни, че са крадени.

Петимата мъже първоначално са задържани с полицейска мярка за 24 часа в ареста на ОДП -Перник,  впоследствие с прокурорско постановление мярката им е продължена за още 72 часа.

След изготвяне на обвинителните актове, трима са с мярка за неотклонение "задържане под стража",  един е под парична гаранция от 1000 лв., един  - с мярка "подписка".

Полицията издирва още двама от престъпната група, за които има данни, че са водещи лица при трафика и разпространението на дрога.

Работата по случая продължава.