Служители на ГДБОП разбиха канал за контрабанден внос на парфюми, съобщиха от МВР. В успешната реализация са участвали териториалните служби "Борба с организираната престъпност" във Варна и Бургас, служители на ГД „Гранична полиция“ и местните областни дирекции на вътрешното министерство.

Още на 20 март е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура. Целта на операцията била пресичане дейността на установена организирана престъпна група, извършвала контрабанда през държавната граница на големи количества парфюми от известни търговски марки.

Близо до ГКПП Малко Търново и в Бургас е проведена операция, в резултат на която за 24 часа са задържани двама варненци - Д.В. /34 г./ и Д.Н. /35 г./. При проверка на Ауди-то, с което те пътували, са открити и иззети 846 парфюма от различни марки, внесени без знанието на митническите власти, мобилни телефони и голяма сума в евро.

Паралелно с това били претърсени и три адреса на територията на Варна. Там полицаите намерили мобилни телефони, компютърни конфигурации и още 2276 парфюма от световни търговски марки. Започнато е досъдебно производство по чл. 321 от Наказателния кодекс.