Полицията разкри две оранжерии за марихуана в Добричко. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.

Проведена е специализирана операция на 31 май и 1 юни на територията на областта. В хода на акцията е проверен бивш животновъден комплекс в района на град Тервел.

Там са установени две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Служителите на МВР намерили и иззели 102 растения в различен етап на развитие, както и 2 кг суха тревна маса.

В хода на акцията е проверен и имот в село Владимирово. Криминалистите попаднали на оборудване за изграждане на наркооранжерия - въздухопроводи, вентилационни кутии с ел. мотори, филтри, лампи и други уреди.

Установени са и 119 саксии с растения от рода на конопа в различен етап на развитие в гориста местност в землището на с. Бенковски. Поливането им се е извършвало посредством изградени системи за напояване, от мястото са иззети и торови смеси.

Три лица са арестувани. Това са мъже на 33, 46 и 58 години. Те са привлечени в качеството на обвиняеми. На най-възрастният от тях е наложена мярка за неотклонение "подписка". Спрямо другите двама предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане по стража".

Откриха парник с марихуана в село край Средец

Откриха парник с марихуана в село край Средец

Иззети са различни количества канабис, намерени в кашони и във фризер