Криминалисти на ОДМВР-Видин иззеха близо килограм сух канабис. В хода на проведена спецоперация, насочена срещу наркоразпространението в региона, е задържан 38-годишен мъж, криминално проявен.

В акцията, реализирана на територията на гр. Димово, са участвали служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в областната дирекция и районните управления във Видин и Белоградчик.

Те предприели претърсване на къща, обитавана от Г.Г. На различни места в стаите на жилището намерили и иззели укрити общо 960 грама суха листна маса, два конопени стръка (с височина 200 и 145 см), оставени за сушене в таванско помещение, около 3.5 грама бучки бяло вещество и електронна везна. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а веществото - на амфетамин.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура- Видин. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 300 лева. Работата на разследващите продължава под ръководството на прокуратурата, в ОД МВР-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс

Специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества е проведена в събота в Лясковец. В хода на предприетите действия великотърновски криминалисти задържали двама местни наркоразпространители. Иззети са общо 25 топчета с канабис и са установени 15 клиенти, редовно купували дрога от И.М. и Д.М.

Пред заведение в Лясковец, в момент на сделка с наркотични вещества, бил задържан 30-годишния И.М.-Зъба, местен жител. В него служители на реда намерили 15 топчета, съдържащи глави канабис. По време на спецакцията проверка била извършена и в жилище в града, обитавано от 30-годишния Д.М., откъдето били иззети 10 топчета със същото съдържание.

В резултат на проведените по разследването издирвателни действия били установени 15 техни клиенти от Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица и Павликени, които редовно закупвали от тях наркотици.

И.М. и Д.М. са привлечени като обвиняеми. С прокурорско постановление мярката за задържане на И.М. е удължена до 72 часа, Д.М. е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.