Разкриха неправомерно депониране на отпадни продукти и скална маса в горски площи в района на Стрелча. Случаят е установен след подаден сигнал и действия на РУ-Панагюрище и местното горско стопанство

Съобщението за извършваната дейност е получено в полицията тази сутрин. Незабавно е сформиран екип и в района на рудник "Мали Кланидял", където се извършва добив на пегматит, са засечени два камиона, в момент на изсипване на отпадъци от обработката на скалната маса.

Районът е извън мястото, където може да се извършва тази дейност съгласно концесионния договор. Според извършено замерване с GPS -система е установено, че отпадъците са депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена близост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под ръководството на разследващ полицай.

Шофьорите на товарните автомобили са задържани за срок от 24 часа, а камионите са и е подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава, води се дознание за извършено престъпление.