Emaxpress, архив news.bg
За броени часове криминалисти на РУ-Ботевград са разкрили и задържали извършители на побой и грабеж.

В полицейския арест за 24 часа са трима жители на с. Врачеш - единият от тях е криминално проявен и вече осъждан.

Разследването започнало след подаден сигнал в ранните часове вчера. Анонимен глас съобщил, че на пътя за с. Литаково лежи мъж в безпомощно състояние.

Пристигналият дежурен автопатрул открил на мястото връхна дреха и при продължилия обход на района намерили жертвата при пазач на местна кравеферма.

40-годишният мъж бил веднага откаран в болница, а криминалистите предприели  действия по разкриването на неговите нападатели. Те научили, че същата вечер той запивал с приятели в кръчма близо до Ботевград, а когато компанията се разтурила мъжът се присъединил към трима непознати, които му обещали после да го откарат в града.

Когато се качили в колата вместо към Ботевград, шофьорът завил по посока Врачеш. После тримата го нападнали, били го, отнели му мобилния телефон и наличните 170 лева, изхвърлили го от автомобила и изчезнали.

В хода на разследването ботевградските криминалисти установили марката и номера на колата, а малко по-късно влезли и в следите на тримата жители на с. Врачеш - 21-годишен криминално проявен и вече осъждан за грабеж и двамата му авери - на 35 и 32 години.