Баща и син от бяха задържани при полицейска акция в Кубрат срещу производството и притежанието на наркотици, съобщават от ОДМВР Разград. Операцията се е провела през изминалия ден.

При претърсване на имот в Кубрат, служителите на МВР намерили 14 растения от вида на конопа, засети в оранжерия със съответните условия за напояване и торене. В гаражно помещение, оборудвано с вентилатори, са открити подготвени за изсушаване стръкове с цветове канабис, окачени на въжета.

В същото помещение са открити и две туби с вместимост по 11 литра всяка, пълни с нарязана на дребно зелена тревиста маса, както и пакетирани цветове на конопени растения с общо тегло 11, 550 кг.

В хода на разследването са събрани данни, че 81-годишният мъж и 50-годишният му син пласират наркотични вещества на територията на Разградска област. Като веществени доказателства от дома им са иззети везни, празни полиетиленови пликчета с шлиц и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Двамата мъже са криминално проявени.

Разкриха оранжерия за марихуана, скрита в напоителен канал в Шумен

Разкриха оранжерия за марихуана, скрита в напоителен канал в Шумен

Двама души са задържани