Екип от криминалисти на ГДНП и ОДМВР-Русе разкри извършител на убийство в село Голямо Враново. Разследването е проведено под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

66-годишен мъж е задържан и обвинен в убийството на 68-годишната жена, намерена мъртва в дома си в с. Голямо Враново, миналия петък. Подробности по извършеното разследване оповестиха директорът на областната дирекция старши комисар Теодор Атанасов и окръжният прокурор Георги Георгиев.

На 12 май към 9 и 30 часа в дежурната на РУ - Сливо поле е подаден сигнал за намерената мъртва жена. Пристигналият на място екип установява по тялото травми, но не са констатирани следи от претърсване на жилището, парите и ценните вещи на жертвата били там.

Това дало основание на криминалистите да започнат работа по версия, че престъплението е извършено по лични подбуди и вероятният автор е жител на селото. Проверени са лица от криминалния контингент, психично болни, лица с наложени мерки за защита от насилие, злоупотребяващи с алкохол и наркотици, разпитани били и познати на жената.

Така криминалистите стигнали до данни за 66-годишен мъж, който живеел в близост до дома на жертвата. Задържан е на 13 май. Ден по-късно той прави самопризнания и е дава писмени обяснения по случая. Справка за мъжа сочи, че в биографията си има една криминална проява преди почти 20 години, няма информация за други негови подобни деяния.

С постановление на прокуратурата той е привлечен като обвиняем за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особена жестокост, а мярката му за задържане е удължено до 72 часа.

Работата по пълното документиране на случая продължава.