Правосъдието ще стигне до края.

В това увери зам.-градският прокурор на София Роман Василев, цитиран от БНР.

"Нека хората, които са били свързани с Мургина, да имат страх от прокуратурата, ще стигнем до всеки един от тях", закани се той, в коментар по случая с бившия директор на НАП.

Зам.-градският прокурор на София отказа да коментира в детайли досъдебното производство срещу Мургина, като се позова на следствената тайна и обеща, когато се внесе обвинителния акт информацията да стане публична.

Припомняме, Мария Мургина подаде оставка на 12 февруари с мотив "неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. и отказан достъп до класифицирана информация".

Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Василев бе категоричен, че всеки, който наруши законите ще бъде търсен за арест, като абсолютно всички лица, за които има сигнали се проверяват.

Той подчерта, че Софийска градска прокуратура реагира незабавно, ако има достатъчно данни предоставени на специализирания й отдел, независимо за кого се отнася, без значение на политическата окраска.

Роман Василев подчерта, че съдебната власт не е изолирана от обществото и не може да се каже, че всичко в нея е наред, но все пак, дори и в последния доклад на ЕК, въпреки критиките, има показани и успехи.

"Показали сме воля, прокуратурата е действала последователно", каза за.-градският прокурор.