Прокуратурата в Плевен се е самосезирала по случай с побой над 19-годишен младеж. Бащата твърди, че в инцидента са участвали четирима цивилни полицаи извън работното си време. Той е писал за побоя в социалните мрежи и е публикувал и снимка на сина си, на която се виждат наранявания, съобщи БНР. Побоят е станал в 04.00 часа на 11 февруари тази година пред дискотека "Анаконда" в Плевен. Бащата описва жесток побой и отбелязва, че огласява случая ден по-късно, защото трябвало да е сигурен на 100%, че биячите са полицаи.

Полицията веднага е започнала проверка, по думи на говорителя на Областната дирекция на МВР Мариана Цветкова, цитирана от националното радио.

"Районна прокуратура се самосезира във връзка с изнесена информация в медиите, касаеща пострадал 19-годишен младеж, който, според изявленията на баща му, е бил бит от полицейски служители. В рамките на днешния ден се очаква материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Плевен. След запознаване с данните по преписката, ще бъде взето отношение, за което ще бъдете своевременно уведомени", обяснява Диана Илиева, говорител на прокуратурата, също цитирана от БНР.

По-късно вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че е разпоредил проверката да приключи възможно най-бързо и че има информация за отстранени служители. Той увери, че ще следи движението и хода на проверката, а при необходимост ще се намеси. 

"Ако има служители, които са допуснали нарушение, или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани", добави Демерджиев.

Вътрешна сигурност проверява сигнал на каналджия, че е бит от гранични полицаи

Вътрешна сигурност проверява сигнал на каналджия, че е бит от гранични полицаи

Били му взети и лични вещи