"Кой беше г-н Петков", лаконично запита шефът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов на брифинг в Белоградчик, след въпрос за разследване срещу бившия премиер Кирил Петков във връзка с газовите доставки. След настояване на медиите за подробности, той обясни, че се разследва дали има извършени престъпления, завишени цени и ненужни посредници в доставките.

"Ако има престъпление, което ненужно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това няма да остане незабелязано и несанкционирано от нас", увери Сарафов.

Радев хвали служебния кабинет и обвинява кабинета "Петков" за цената на газа

Радев хвали служебния кабинет и обвинява кабинета "Петков" за цената на газа

Президентът защитава преговорите с "Газпром", но само при добри условия

Запитан дали се разследва Петков или кабинета му, той уточни: "Прокуратурата и следствието разследват само физически лица. Нито кабинет, нито стая, нито каквото и да било. Разследват се само физически лица, кои ще бъдат - ако има физически лица, които ще понесат наказателна отговорност, ще разберете при следващата ни среща."

Запитан за казуса със строителството на АМ "Хемус", той посочи, че не е запознат с това наказателно производство, защото то се провежда от ГДБОП, а не от НСлС.

Обвиниха още осем души за източването на АМ "Хемус"

Обвиниха още осем души за източването на АМ "Хемус"

Подсъдимите по случая вече са деветима