Пловдивската окръжна прокуратура проверява евентуално отвличане на непълнолетно момиче. Държавното обвинение се е самосезирало във връзка с телевизионен репортаж, излъчен по Нова телевизия. Той е под надслов "Мъж издирва приятелката си с обяви - твърди, че е отвлечена", съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Прокуратурата е разпоредила незабавно да се извърши проверка за това налични ли са данни за отвличане. В репортажа е коментирано, че момичето е отвлечено от двама души на територията на Пловдив.

Нова телевизия съобщи тази сутрин, че мъжът е разлепил снимки на приятелката си из центъра на Пловдив и твърди, че е отвлечена. Полицията също издирва 17-годишната Даниела. Момичето е в неизвестност от понеделник вечерта, като по думите на 28-годишния й приятел Запрян Стоянов тя е била отвлечена от спирка пред Пловдивския университет.

Арестуваха пловдивчанин, отвлякъл и завързал с верига 17-годишно момиче

Арестуваха пловдивчанин, отвлякъл и завързал с верига 17-годишно момиче

Същият мъж издирва с обяви друго момиче

Момичето било в център за настаняване от семеен тип.

Запрян Стоянов твърди, че на спирката имало черен лек автомобил и намиращ се вътре мъж поискал огънче. Когато момичето се приближило и дало запалката си, двама мъже изскочили от колата и блъснали Даниела на задната седалка. След това изчезнали в неизвестна посока.

Стоянов твърди, че е свидетел, но не успял да реагира.

Вчера той разлепил плакати, че момичето се издирва. За контакт посочил собствения си мобилен телефон.

От близки до разследването източници Нова телевизия научила, че момичето е напуснало защитеното жилище преди два месеца. Предполага се, че момичето е станало жертва на сводници. Полицията е задържала Запрян Стоянов, който е замесен в отвличане на приятелка на Даниела. Повдигнато му е обвинение.