30-годишен мъж е привлечен като обвиняем за отвличането на 17-годишно момиче в Пловдив. Досъдебното производство се наблюдава от Районната прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Става въпрос за същия мъж, който "издирва с обяви" друго 17-годишно момиче, за което твърди, че е негова приятелка и е била отвлечена. Прокуратурата по-рано днес се самосезира и разпореди проверка по случая.

Разследват евентуално отвличане на 17-годишно момиче в Пловдив

Разследват евентуално отвличане на 17-годишно момиче в Пловдив

Прокуратурата се е самосезирала

Разследващите са установили, че Запрян Стоянов държал в квартирата си против волята й 17-годишно момиче. Двамата се познавали отпреди. Момичето било държано в жилището в периода от 26 до 28 януари.

При претърсване на квартирата на мъжа, оттам е иззета верига, за която пострадалата твърди, че е поставена на ръката й. След това тя била вързана към желязна тръба на леглото и заключена с катинар.

На 28 януари момичето успяло да отключи катинара и напуснало жилището. Подала сигнал в полицията. От прокуратурата допълват, че по делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи и са разпитани свидетели.

Запрян Стоянов е привлечен като обвиняем днес. Той е задържан за 24 часа, но с прокурорско постановление арестът му ще бъде удължен на 72 часа.

Районната прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".