Варненската окръжна прокуратура разследва извършени хакерски атаки срещу информационен сайт, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Разследването е по чл. 319д във връзка с чл. 26, ал. 2 от НК за извършени хакерски атаки срещу информационен сайт, уточняват от прокуратурата, според който извършителят може да получи затвор до 2 години, ако извършителите са повече от един има и глоба до 3 000 лв.

По информация на news.bg вероятно става дума за сайта "Афера", като главната му редакторка Веселина Томова твърди, че атаката е била поръчана от "кръгове на властта".

Кметът на Каварна: Заседналият кораб не е атракция

Кметът на Каварна: Заседналият кораб не е атракция

Брегът е изключително висок и опасен, предупреди Елена Балтаджиева

Сигнал за сериозни проблеми в работата на информационния сайт е постъпил на 15 октомври 2021 година. Незабавно е образувано досъдебното производство, като работата по него е възложена на териториалната структура на "Главна дирекция борба с организираната престъпност" при МВР във Варна.

Според първоначалната информация се касае за поредица от хакерски атаки от различни държави, които сериозно затрудняват работата по електронния сайт и на моменти възпрепятстват достъпа на потребители до него.