Прокуратурата разследва лекар, който тайно се опита да оперира ранен криминално проявен в "Пирогов", предаде БНТ. Ако вината му се докаже, го очаква една година затвор или пробация.

Всеки четвърти пациент в "Пирогов" е от криминалния контингент, но за първи път се случва лекар да вкара криминално прострелян бандит в детското отделение и да се опита да го оперира тайно.

Д-р Атанас Кацаров е от младата смяна лекари в детската травматология.
На 24 вечерта той не бил на работа. Но около 21.00 часа Кацаров нахлул в приемното, прикрепяйки ранен мъж.

Казал, че това е негов познат и го вкарал в детска шокова зала. Прегледал го, пратил го на рентген с фиш от детското отделение. Ренгенолозите се усъмнили и се обадили на дежурния полицай в болницата. Пристигналите служители от 6-то РПУ арестували лекаря и бандита.

"Той беше регистриран като грубо нарушение на правилника на института "Пирогов" за приемане на болните, които постъпват след нараняване и при тежко ПТП. Всеки един от нас се среща постоянно с такива, които са извършили криминално престъпление, а това създава възможности за нерегламентирани взаимоотношения", каза изпълнителният  директор на "Пирогов"доц. Димитър Раденовски.

Раненият Валентин Янев-Бореца има дебело полицейско досие с множество обири и бягство от затвора. В момента той лежи под охрана в "Пирогов". Отказва да съобщи как е прострелян.

След кратък престой в ареста, д-р Кацаров е в отпуск. Срещу него се води дознание. Лекарите от "Пирогов" смятат, че той заслужава уволнение.