62-годишен жител на ямболското село Завой е починал след побой. Мъжът е бил откаран в болница, където е издъхнал от раните си, става ясно от бюлетина на МВР.

Събраните материали по разследването са докладвани в прокуратурата. От полицията проверяват дали извършителите на смъртоносния побой са малолетни.

Инцидентът е станал в недостроена къща в село Завой, информира БНР. По първоначална информация, извършителите са две малолетни момчета. Местните са притеснени за сигурността си и от от това, че не знаят кои са извършителите.

От Окръжна прокуратура в Ямбол поясниха, че ако извършителите са малолетни, към тях може да се предприемат само възпитателни мерки.

Според съселяни на пребития, инцидентът е станал на място, където се събират хора от няколко села - Кабиле, Зимница и други от Ямболски окръг. При тях идват и млади момичета. Всички се напиват и дрогират, твърди пред БГНЕС мъж, който е виждал сбирките.

Съселяни на пострадалия казали, че пострадалият е пребит и изнасилен.

От МВР съобщиха, че в районното управлене в Тунджа е получен сигнал от МБАЛ -Ямбол за приет по спешност жител на село Завой с тежки наранявания. Малко по-късно от болницата са информирали, че пациентът е починал.