В Районна прокуратура - Своге разследват изстрел по отпътуващия бърз влак с направление Своге - София, съобщиха от прокуратурата. Инцидентът е станал около 16 часа на 22 март 2021 г., от първи перон, в района на ЖП гарата гр. Своге. Заради изстрела влакът е спрян принудително. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и тичайки, напуснал местопрестъплението. След като е установено, че това е 33-годишният К.А., той е арестуван на адреса си. Обвиняемият заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Стрелял е с газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Застреляха мъж в офис за бързи кредити в Стара Загора

Застреляха мъж в офис за бързи кредити в Стара Загора

Инцидентът се изяснява

По време на стрелбата мъжът е бил пил доста бира и водка, таблетки "Клонарекс" (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание "пробация". Работата по случая продължава.