Софийска градска прокуратура разследва умишлено убийство на мъж в ж.к. "Младост - 3" в столицата.

48-годишният Л.Н. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него умишлено убийство.

Първоначално разследването по образувано досъдебно производство е започнало в Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. Инцидентът станал около 18 ч. на 18.06.2020 г., в общо помещение на 13 етаж, в жилищен блок в ж.к. "Младост - 3" в София.

Материалите по делото са били изпратени и са постъпили по компетентност в Софийска градска прокуратура. Доказателствата, събрани след оглед на местопроизшествие - разпит на установени по делото лица, оглед на труп и изготвените съдебномедицински експертизи, сочат за извършено умишлено убийство. Пострадалият е 55-годишният Р.В.

От предварителното заключение, направено по резултати на извършената аутопсия, е видно, че смъртта на мъжа е настъпила след нанасяне на удари с ръце в областта на главата и гърдите, притискане с колене в областта на гърдите, довело до механична асфиксия.

Понастоящем обвиняемият Л.Н. е задържан за 72 часа. Изготвено е и е внесено в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои съдът да се произнесе по него в рамките на днешния ден.

За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 10 до 20 години.