Координационен съвет във Видин ще прецени какво да се случи с двете деца на майката на пребитото до смърт 3-годишно момиченце, съобщи bTV.

Припомняме, 3-годишно момиченце беше насилствено убито в неделя, 7 май, в село Слана бара, област Видин. Предполага се, че детето е бито с метална тръба. Още вчера, 8 май, полицията задържа заподозрян по случая - 30-годишен мъж от Белоградчик, който живее на семейни начала с майката на мъртвото дете.

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

3-годишно момиченце пребито до смърт във Видинско

По случая има задържан

Установено е, че в неделя майката оставила децата си със задържания Николай Шанков. Жената е и признала, че той и преди е посягал на децата, но тя не е уведомявала полицията за това. "Не сме подали сигнал, за един шамар кой ще подаде сигнал?", поясни майката.

Изяснено е и че детето е убито с особена жестокост, като свидетел на деянието става нейната сестра.

Социалните служби нямали данни за последния адрес на децата. Преди около месец семейството се е пренесло във ферма, където работели. Братът и сестрата на починалото момиченце, които са по-големи, не са посещавали често училище, защото автобусът не идвал до селото.

Установено е и че социалните служби работели с децата, докато семейството живеело в квартал "Нов път" във Видин. Майката сама подала сигнал, че не може да се справя с отглеждането им.

Според Маргарита Маркова, която е директор на "Социално подпомагане", лошите условия за отглеждането на децата не са основание за извеждането им от семейството.

Братът и сестрата на починалото 3-годишно момиченце сега са при баба си.

Мъжът, пребил детето до смърт, е задържан за период до 72 часа, който изтича днес.