Дежурните от трето районно в София са спипали нагъл рецидивист, който се пробвал да извърши кражба с взлом под носа им, съобщиха от прокуратурата.

В сряда рано сутринта - около 4.30 ч., рецидивистът Иван Симов направил неуспешен опит да направи взломна кражба точно срещу трето районно в София.

Той се покатерил по фасадата на кооперация на булевард "Константин Величков" 61, която се намира срещу управлението на МВР. След това разбил вратата на балкона и влязъл в жилището.

Взел преносим компютър и офейкал. Всичко това обаче било забелязано от собствениците на жилището, които мълчаливо наблюдавали действията на рецидивиста. Те подали сигнал, който бил препратен на дежурните от трето районно. Понеже се намират само на метри от сградата, те пристигнали за секунди.

Те хванали Иван Симов и го отвели за разпит. При проверката се оказало, че той е стар познат на органите на реда и преди е бил осъждан за подобни престъпления.

Заради богатото досие на задържания, от прокуратурата са поискали от съда да го остави за постоянно зад решетките, докато тече разследването срещу него. Предстои магистратите да вземат решение по случая.