Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров е призован в Столичното следствие, ако иска да даде обяснения по разследването за концесията на "Мини Бобов дол", съобщава БНТ

По това дело Овчаров е обвинен за престъпление по служба и за безстопанственост. Според прокуратурата бившият министър е разрешил в нарушение на закона на "Мини Бобов дол" да отдаде под наем правата за добив на въглища на частното дружество "Ораново".

Второто обвинение е за предложение към МС от февруари 2007 година за допълнително споразумение по невлязъл в сила концесионен договор, с което се нарушава предишно правителствено решение.

Румен Овчаров получил призовка за трето дело

Румен Овчаров получил призовка за трето дело

Групата олигарси, която продължава да управлява България, работи

Бившият енергиен министър от кабинета "Станишев" има обвинение и за АЕЦ "Белене", повдигнато му дни преди да изтече давността.

Овчаров останал в Следствието 15 минути.

От БНР съобщават, че запитан, дали призоваването му днес, е знак за финал на разследването Румен Овчаров е коментирал, "Не мога да ви кажа какво означава".

Във връзка с изказването на Георги Гергов, че той и лидерът на БСП Корнелия Нинова нямали право да говорят за паралелна държава и мафия, защото единствената им чиста сделка била тази за пловдивския панаир, Овчаров коментирал единствено, че "По тези сюжетни линии не му е тук мястото да разсъждаваме".